Blindsmagning i Vinklubben af 24. februar 1977

I anledning af  Vinklubbens 35 års jubilæet, blev der afholdt en bildsmagning af vine fra Frankrig. For at gøre det vanskeligt, var der kun en vin med fra et kendt vindistrikt nemlig:

Clos Canon 2005 fra Chateau Canon, Sct Emilion. Det var også den eneste vin der blev identifiseret. En stor anden vin fra Canon, der bar præg af, at den skulle drikkes i løbet af det næste år.

I smagningen indgik 3 vine fra Chateau de Cayx. Det kan allerede nu afsløres at de smagte vidt forskelligt og kun en enkelt blev genkendt som Malbech druen og derfor blev der gættet på Cahors.

De smagte vine var:

Chateau de Cayx 2004 fremstillet til dronning Margrethes 70 års fødselsdag. En vin med en flot bouguet af trøfler og smag af mørk frugt, pebber, skiffer. En meget tør vin der levede helt op til prisen på kr. 150,00.

Chateau de Cayx 2007 fremstillet til dronning Margrethes 40 års regeringsjubilæum var derimod en skuffelse. En meget svag duft af trøffel og peber, men smagen var ekstra tør og rå. Prisen på kr. 165,00 er for dyr.

Chateau de Cayx 2008 Cuvée Majesté er en fantastisk vin med en  stor duft af frugt, der er meget velafbalnceret og smager af syrlig karamel og brombær og anden mørk frugt. Super vin til prisen kr. 325,00.

Det blev dog den sidste vin der løb med første pladsen som absolut bedste vin til prisen.

Chateau La Verrerie, Grand Deffand 2008, Luberon, har en overvældende duft af mørk frugt. Den smager himmelsk med noter af chokolade, peber og lakrids. En helt overvældende vin til kun kr. 200,00. Vinen er for tiden udsolgt i Vinfællesskabet, men kommer hjem i en ny årgang 2009 til maj/juni måned. I kan godt begynde at glæde jer.

Dette indlæg blev udgivet i Carstens Blog. Bogmærk permalinket.