Freedom Hill, Cape, Syd Afrika

Jeg har brugt en del aftner til at smage mig gennem de bedste af vinene fra Freedom Hill. Freedom Hill vingård ligger ovenfor det fængsel hvor Nelson Mandela sad fængslet i mange år. 2 af vinene fra Freedom Hill har derfor fået lov til at bruge Nelson Mandelas fangenummer 1335-88 på ediketten.

Freedom Walk “Cape Blend 2006” no 1335-88 er blandet af 37 % Shiraz, 32 % Cabernet Sauvignon og 31 % Pinotage. 13,5 % alkohol. Denne vin er absolut den bedste af de vine vi smagte. Det skyldes helt sikkert at den har fået nogle år på bagen. Herved er det skarpe gået noget af pinotage druen. Vinen er, som alle de andre jeg smagte, meget tør med en smag af peber, eg og lakrids.

Shiraz 2007 har 14 % alkohol og er lavet på 100 % Shiraz. Her er de samme smagsnoter som i den første vin, men med en noget længere eftersmag som klart skyldes druen Shiraz. Et godt glas vin men prisen kr. 186,00 er for høj.

Freedom Walk no. 1335-88 årgang 2009 er lavet på Cabernet Sauvignon og Pinotage. Her er smagen igen præget af eg og bitterhed ribs og lidt pebermynte. Er bestemt ikke drikkemoden,, hvorfor den skal henligge en del år endnu.

Shiraz/Cabernet Saugvinon 2009 har 14,5  % alkohol. Her er en rigtig god vin med duft af solbær og smag af lakrids og solbær. Gode tanniner. En god drikkemoden vin der lever op til prisen kr. 132,00.

Pinotage, Cellar selecion 2008 med 13,5  % alkohol har en smag af bitre bær og meget egetræ. Noter af lakrids og peber. Vinen har en sødlig eftersmag. Den lever ikke op til prisen på kr. 118,00.

Sammenlagt kan man sige at Freedom Hill laver godet tørre vine, men at de bruger for meget Pinotage, der gør flere af vinene let bitre. Denne bitterhed  fortager sig en del i løbet af 6 til 10 år.

Jeg overvejer i øjeblikket om 1 af vinene skal tilbydes Vinfællesskabet. Det afhænger dog meget af hvilken pris vi kan blive enige om.

Dette indlæg blev udgivet i Carstens Blog. Bogmærk permalinket.