Napa Valley mod Bordeaux i Vinfællesskabets Klub

  • Napa Valley havde sin store udvikling i slutningen af 1960 erne og begyndelsen af 1970 erne, hvor mange dygtige vinmagere fra bla. Frankrig søgte efter billigere jord og samme klima som i hjemlandet. Det fandt de i Napa Valley.
  • Med deres bedre uddannelse og nye ideer fik disse pionerer hurtig sat gang i en produktion af kvalitatsvine ,som kunne måle sig med de bedste franske Bordeauxer. Det var derfor naturligt for dem, at udfordre til en vinsmagning, for at få fastslået hvem var de bedste vinmagere. Disse smagninger fandt sted i 1976, 1986 og 2006 og faldt alle ud til fordel for Napa Valley.
  • En af disse pionerer var Bernard Portet som i 1972 grundlage vingården Clos du Val. Fra denne start til idag er vinproduktionen blevet forbedret og udviklet. I de seneste år under ledelse af chefvinmager John Clewes(billedet).
  • De har i fællesskab udviklet produktionen med 3 værdier, uafhængighed, individualitet og udtryk. Disse værdier symboliseres ved de 3 gratier på vinens edikette.
  • Hvordan forløb denne dyst så i Slagelse. Vi holdt ikke en blindsmagning så det var ikke en helt ægte dyst. Konklutionen er dog, at vin og vinsmagning er en individuel sag, hvor vi hver især har favoritter i druer, smagsudtryk osv. Jeg vil kort beskrive min oplevelse af de enkelte vine.
  • Pinot Noir 2007, Clos du Val var i kraft af druen en let vin med et klart Bourgogne præg. En dejlig vin
  • Merlot 2007, Clos du Val. En mørk vin med en smag af mørke frugter og peber med et strejf af chokolade.
  • Zinfandel 2008, Clos du Val. En meget mørk og tør vin med smag af trøfler, bær og lakrids. Et rigtig godt glas vin.
  • Bordeauxerne som blev smagt var Chateau Haut-Batailley 2008, Pauillac og Clos Canon 2005 St. Emilion. Begge smagte efter min mening bedre end vinene fra Clos du Val. Prismæssigt ligger de tæt på hinanden, derfor foretrækker jeg Bordeaux.
Dette indlæg blev udgivet i Carstens Blog. Bogmærk permalinket.