Chateau de Haux, Cadillac, Bordeaux

Tiden nærmer sig hvor vores uge i Bordeaux slutter. Det er noget vemodigt, men når noget slutter med maner, så er billedet af en meget speciel uge fuldendt. Og hvem andre end den gamle vinhandler Peter Jørgensen, som med humor og militær præsision førte os gennem Familien Jørgensen og Chateau de Hauxes historie. En imponerende historie fortalt af en god fortæller. Ved middagen havde min kone og jeg den fornøjelse at sidde ved samme bord som Peter Jørgensen, der som tidligere oberstløjtnant af reserven fik Finn Pedersen, også tidligere oberstløjtnant af reserven, på sin venstre side. Så kunne de genopfriske gamle minder.

Før middagen fik vi en rigtig god Cremant de Haux med gode intense bobler og smag af abrikos og frisk frugt. Således godt igang blev vi til maden budt på både hvid og rød Haux, men da først Haux Grand Reserve 2001 kom på bordet steg humøret adskellige grader, for her var en ægte Bordeaux med duft af hvide trøfler og smag af lakrids og chokolade. En stor vin.

Maden var en meget lækker buffet hvor vi startede med friske østers. En helt vidunderlig oplevelse. Herefter flere lækre retter, der sluttede med kage og kaffe med Armagnac. Hermed et ordentligt punktum for vores mange slotsbesøg.

Dette indlæg blev udgivet i Carstens Blog. Bogmærk permalinket.