Chateau Suduiraut, Sauternes

Turen gik videre til 2. cru classe slottet Suduiraut , der er nabo til det meget berømte 1. cru slot d`Yquem. Vi var nu ikke kede af, at det blev Suduiraut, fordi vi her fik en meget kompetent rundvisning af en franskmand, der talte et perfekt engelsk med udpræget amerikansk accent. Det var interessant, at få fortalt hvordan placeringen mellem 2 floder i et lavt område gav de ideelle betingelser for at få druerne til at få ædel rådenskab, som er afgørende for at lave Sauternes vine. Hele hemmeligheden er den megen tåge om morgenen og den høje varme om eftermiddagen. Der høstes ikke hele klaser af druer, men der klippes enkelt druer, derfor høstes alle druestokke også mellem 4 og 5 gange i hver sæson. En tidskrævende og dyr proses. Det kommer der nogle meget flotte søde vine ud af.

Som noget helt specielt havde Torben fået lov til at indkøbe Fois Gras, Roqefort og frugt tærter som vi kunne spise sammen med, at vi smagte 3 Sauternes en til hver anretning. Det var en super ide, som blev modtaget med meget stor begejstring.

Vi drak 2 forskellige årgange af Castelnau Suduiraut nemlig 2003 og 2006. Alle de smagte Sauternes er lavet på 90 % Semillion og 10 % Sauvignon Blanc og holder 14 % alkohol. Det var klare og dybgule vine med duft af moden frugt og smag af sød fersken. Flotte vine med god afbalnceret sødme.

Chateau Suduiraut 2006, var på alle måder en smuk vin med en udsædvanlig god sammenhæng i sødme. Her drak vi absolut den bedste Sauternes.

Dette indlæg blev udgivet i Carstens Blog. Bogmærk permalinket.