Chateau Batailley, 5 cru Pauillac

Chateau Batailley var en stor oplevelse at besøge, dette skyldes ikke mindst Peer, som er eksportdirektør i den gruppe af vinslotte, der kaldes Borie-Manoux, som ejer 11 vinslotte heraf 3 i Grand Cru Classe´. Et helt igennem fantastisk og professionelt firma med stærke relationer til Danmark gennem diverse giftermål. Peer selv er dansk gift og taler et meget flot dansk, selvom han kommer fra Østrig. Vi følte os fra første håndtryk meget velkomne på Chateau Batailley, hvor Peer viste rundt og fortalte om høst vinifikation og andet relevant for vores besøg.

Vi smagte 2 fadprøver af årgang 2010:

Chateau Haut-Bages Monpelou, CBS Pauillac cru bourgeois, er lavet på 20 % Merlot, 70 % Cabernet Sauvignon og 10 % Cabernet Francs. En meget mørk og klar vin med lilla kant, der duftede af frugt og sort peber. I smagen kom der noter af sort peber og kaffe. En udsædvanlig koncentreret vin, der afgjort bliver en god vin. 

Chateau Batailley er fremstillet af 78 % Cabernet Sauvignon, 19 % Merlot, 2 % Petit Verdot og 1 % Cabernet Francs en nærmet sort klar vin, der duftede fantastisk af vanille og frugt. Smagen var en flot kirsebærsten med noter af chokolade, lakrids og peber. Det bliver en stor vin i en super årgang.

Og så til det der også optager os meget nemlig maden. Her blev vi heller ikke skuffet. Vi fik en fantastisk middag bestående af Petit Salade Gourmande au Foie Gras mi-cuit Maison. Herefter Gigot d´Agneau des Pyrénées. Efterfulgt af Plateau de Fromages. Til afslutning på måltidet kunne vi klemme en desser ned med tre forskellige kager. Og vinen, ja vinen var fantastisk (se billede) en Chateau Beau-Site, Cru Bourgeois Superieur, Saint Estéphe 2006, herefter en Chateau Batailley 2004 for at slutte festmåltidet med en Chateau Batailley 1998. På vej hjem i bussen var stemningen høj, selvom aircondition brød sammen, og det var 32 grader udenfor bussen. Sikken en oplevelse. Tak Peer.

Dette indlæg blev udgivet i Carstens Blog. Bogmærk permalinket.