Pierre Damoy, Gevery Chambertin

Jeg arbejder med at kortlægge hvilke priser restauranterne tager for vinen. Generelt ganges der med en faktor 3 til 3,5 dog bliver dyre vine ganget med en lavere faktor. Til gengæld er kronefortjenesten væsentlig større på dyre vine.

Det seneste eksempel er Pierre Damoys, Gevery Chambertin, som jeg har set til kr. 1.285,00 på Nimb Terasse i Tivoli. Det er en vin jeg sælger til kr. 355,00 incl. moms.

Der er for tiden meget vin til salg. Derfor kan der gøres nogle billige indkøb.Det skyldes krisen og for store lagre. Så for at skaffe likviditet, sælger vinimportørerne vinen til rene indkøbspriser. Det holder selvfølgelig ikke i en længere periode, men før vi har set nogle konkurser, bliver det nok ikke bedre. Dette udsalg ser man ikke i Bourgogne og andre store vine, som alle holder prisen.

Dette indlæg blev udgivet i Carstens Blog. Bogmærk permalinket.