Domaine la Vigneronne, Faugeres

“De elskende fra la Vigneronne” er navnet på denne helt fantastiske vin fra Domaine la Vigneronne. Vinen er blevet fremstillet autonomt. Det betyder at alle kendte regler for vinproduktion og druesammensætning er af vinmager Christian Godefroid tilsidesat, og han har eksperimenteret i 10 år for at lave denne vin. Resultatet er fremragende.

Christian er ikke uddannet vinmager, han er tidligere HR-direktør i en stor international virksomhed i Beligien. Han og hustruen Regine stod for 10 år siden af ræset. Købte en ruin i Faugeres og byggede på nogle år et rigtig lækkert B&B med 5 dobbeltværelser med eget bad. Fantastiske værelser til en fornuftig pris. Huset har også et vinudsalg, hvor man ikke alene kan købe deres egen vin, men også alle områdets vine.

Vi sagde ja til at få aftensmad alle 3 aftner vi boede på dette dejlige B&B. For 32 euro pr. person fik vi 4 retters menu, 4 forskellige vine og kaffe. Vi nåede på denne måde at smage 12 vine hvoraf de 3 var egenproduktion. Den sidste aften fik vi “de elskende fra la Vigneronne 2009”. En fantastisk afslutning på mange gode vine. Regines mad er lækker og lavet af friske franske råvarer, som hun køber hos omegnens producenter. Bare lækkert. Cahristian og Regine spiste med ved måltiderne så vi fik en god snak om mange spænende emner. Nå ja Christian vil ikke eksportere denne fremragende vin, for han kan sælge hele produktionen i Frankrig og det giver en merfortjeneste pr. flaske på omkring 3 euro.

Dette indlæg blev udgivet i Carstens Blog. Bogmærk permalinket.