Le Grand Rouge, Chateau Revelette

At besøge Chateau Revelette, som ejes af Peter Fischer, er en oplevelse som vi sjældet får når vi besøger vinproducenter. Peter er en vinproducent, der lever med sin vin som var det hans børn. Det betyder at vinmarkerne overvåges dagligt i vækstsæsonen. Vinen i kælderen tilses dagligt, og den fortælling vi får er detaljeret og engageret. At Peters kone Sandra også laver en fremragende frokost gjorde ikke besøget mindre spænende.

Le Grand Rouge er lavet af 3 druer. 50 % Syrah, 15% Grenach og 35% Cabernet Sauvignon. Det meget specielle er at hver drue gennemgår en del af vinifikationen på vidt forsellige typer fade. Syrah ligger på store brugte egefade. Cabernet Sauvignon laves på små egefade i en blanding af nye og gamle fade.  Grenach laves på betonfade, der har form som en livmoder (se billede). Fadet er opfundet af Peter Fischer. Vi smagte vinen af de forskellige druer hver for sig, hvilket gav en fantastisk oplevelse af den enkelte drues smag. Herefter blev de blandet sammen og pludsedlig drak vi en fremragende Le Grand Rouge 2009.

Man skal huske, at le Grand Rouge først er rigtig moden til at drikke året efter, at den er tappet på flaske. Derfor er 2008 parat til at drikke i maj 2011. Den vinder dog ved at blive dekanteret. Holdbarheden af en flaske Le Grand Rouge er ikke mere end 5 til 6 år på grund af det meget lave indhold af SO2 på 30 mg/l. Når Peter laver vin med så lavt SO2, er det fordi han selv er alergisk overfor svovl.

Dette indlæg blev udgivet i Carstens Blog. Bogmærk permalinket.