Cremant de Luxembourg: Cuvee L et F

Cremant de Luxembourg: Cuvee L et F

En tør og frisk Cremant med bobler der har en intensitet, der kan måle sig med mange gode champagner. Den vil være meget velegnet til sommerens fester, og den er ikke dyere, end den også kan nydes en gang  i mellem på terrassen.

Sunne Hoffmann laver denne økologiske Cremant med et meget lavt indhold af SO2 på 90 mg/l hvor EU max grænse er 240 mg/l. Det betyder at indholdet af SO2 er lavere end i de fleste rødvine. Det giver en helt klart mere ren smag når vinen drikkes. Cuvee L et F er toppen af poppe fra dette fine Luxembourg vinhus, denne Cremant har da også fået flere guldmedaljer. Det bekræfter også min tidligere konstatering, at Luxembourg simpelt hen producerer muserende vin, der er på højde med Champagne.

Druesammensætning er 50 % Riesling og resten er Chardonnay, Pinot Blanc og Auxerrois. Alkohol 12 %.

Pris pr. flaske kr. 149,00. 6 flasker kr. 770,00. Cremanten vil indgå i den kommende Smagekasse 3.

Dette indlæg blev udgivet i Carstens Blog. Bogmærk permalinket.