Sunne-Hoffmann Luxembourgs første biologiske vinbonde

Vinindkøb april 2012 015Yves og Corinne er 5 generation på Domainet, der er grundlagt i 1872. Domainet blev i 1995 økologisk med de første marker. I 2000 var alle Domainets 8,5 ha marker økologiske som den første vinproducent i Luxembourg. Det har resulteret i en anderkendelse fra Ministeriet for Landbrug for en bemærkelsesværdig engagement i Luxembourgs udvikling af økologisk vinproduktion. Vinmarkerne er de bedst beliggende i Remerschen kaldet “Half Réimerch”, der yder en naturlig beskyttelse til markerne på grund af placeringen i dalen og søerene Remerschen. det giver tilsammen et generøst mikroklima til markerne,  der er placeret på dalens skrånende sydside.

Af druerne herfra fremstiller Sunnen-Hoffmann 2 fremragende Cremanter,  en blanc og en rosé, hertil kommer en usædvanlig god Pinot Gris og Riesling. De forskellige druer der dyrkes herudover er Rivaner, Auxerrois, Chardonnay, Elbling, Gewürztraminer og Pinot Noir. Vinfællesskabet har begge Cremanter og Pinot Gris på lager.

IMG_2640

Dette indlæg blev udgivet i Carstens Blog. Bogmærk permalinket.