Domaine Avéla, Theodore 2011

Ved vort besøg i Sydfrankrig i foråret var vi så heldige, at blive inviteret til frokost på Michelin restauranten Auberge la Feniére Hotel, 84160 Cadenet.

Her præsenterede overtjeneren os for Theodore 2008 fra Domaine Avéla. Det blev en meget stor vinoplevelse. Jeg gav derfor overtjeneren mit visitkort og takkede for hans valg af vin.

Stor var derfor min overraskelse, da jeg for 1 måned siden modtog en mail fra Domaine Avéla med tilbud om at blive deres importør i Danmark.

Ved en god vens hjælp har jeg nu fået et par smageflasker hjem. Vinen er smagt og oplevelsen var stor, selvom vinen er årgang 2011 og derfor ikke drikkemoden.

Domaine Avéla er meget lille kun 4 ha, det ligger på Creissan bjergene i byen Puisserguier ved porten til nationalparken Haut Languedoc.

Vinen fremstilles af Grenache, Syrah, Cinsault og Carignan druer fra vinstokke plantet i 1911. Der høstes kun 15 hl/ha. Herefter 24 måneder på små egefade.

Resultatet er overdådigt med en duft af mørke trøfler og krydderier. Duften udvikler sig efter 30 minutter i glasset og bliver bedøvende dejlig. Smagen er lakrids, krydderier og trøfler med mørke bær og super tanniner. Vinen fylder munden helt ud i meget lang tid.

Vinen er derfor på vej til Danmark og kommer med i Vinfællesskabets tilbud til oktober.

 

Dette indlæg blev udgivet i Carstens Blog. Bogmærk permalinket.