Glaspropper contra skruelåg.

Så har jeg oplevet glaspropper for første gang i Frankrig. Det skete endda 2 gange på indkøbsturen i april måned.

Første gang var ved vinsmagningen på Chateau la Verrerie hvor Olivier Adnot viste den glasprop som Verrerie i fremtiden vil bruge på rosé vinen. Glasproppen kan endnu ikke konkurrere i pris med skruelåget, fordi der fremstilles forholdsvis få glaspropper.

Jeg har prøvet glasproppen på alle Verreries typer af vinflasker, hvor den passer perfect. Ved prøve på andre vinflasker fra andre vinproducenter kunne den ikke sættes på flasken, så der er tale om præsitionsarbejde.

3 dage senere købte vi en flaske rose på en restaurant i middelalderbyen Sct. Poul de Vence. Denne rosé havde også en glasprop. Proppen var lukket med en klar folie, så man kunne se reklamen på toppen.

Jeg synes det er en meget fin æstetisk løsning på lukning af vine som ikke skal gemmes. Nu må vi se om dette er en trend, der vil brede sig.

Dette indlæg blev udgivet i Carstens Blog. Bogmærk permalinket.