Bourgognesmagning hos Domaines et Saveur Collection, Beaune

Vi sluttede en lang dags Bourgognesmagning med 10 forskellige vine hos Domaines et Saveurs Collection under kyndig vejledning af ejeren Jeanne Marie de Champs.

Vi smagte først en Chassagne-Montrachet 1.cru 2012 fra Chateau de la Maltroye, der har fået 93-95 point af Parker. Den havde en flot duft af blomster, mineraler og frugt. Smagen var fantastisk.

Fra Domaine Clair smagte vi 3 vine. En Haute-Côtes-de Beaune 2012. En ung vin med duft af jordbær og en flot frugtig smag med strejf af skovbund og en god syre. Den skal ligge mindst 3 år før den kan drikkes. Herefter kom en Santernay Clos Genet 2012 på bordet. En meget interessant vin, der også skal ligge en del år før den kan drikkes.

Herefter blev vi præsenteret for Saint-Aubin 1.cru Les Frionnes 2012 i glasset. Den havde en vidunderlig duft og smag af hvide blomster, med mineralske noter. Smagen var usædvanlig ren og lækker, men også for ung.

Hospice de Nuit Sct. Georges 1.cru Les Sct. Georges 2011, har ligget på 100 % nye egefade. Vinen var meget velafbalnceret i duft og smag. Det bliver en stor vin om 5 år.

Claudi Sobard, Rully, Montagne La Foli 2012 var endnu en blomsterrig og velsmagende Bourgogne.

Den samlede konklution er: Dronningen af Bourgogne Jeanne Marie De Champs har en usædvanlig god næse og smag for, hvilke vine der vil udvikle sig til noget stort. Der er kun et problem, det er ikke muligt at købe vine, der er drikkemodne.

Dette indlæg blev udgivet i Carstens Blog. Bogmærk permalinket.