Ny vin i Vinfællesskabet, Domaine de Lagoy

Jeg har nu afgivet den første ordre på en palle med Rosé og Rouge fra Domaine de Lagoy.

Før jeg beskriver vinene er her den fantastiske historie om Chateau Lagoy, som har været i familien Senards eje siden 1714. Slottet overlevede den franske revolution uden at blive brændt ned. Det blev dog udsat for omfattende hærværk på fasaderne hvilket den nuværende ejer Olivier Senard viste flere eksempler på. Slottet har ca. 1500 hektar jord hvoraf den økologiske vinproduktion kun udgør 18 hektar. Vinstokkene står på et plateau der ligger 300 meter over havet. Her er fantastisk udsigt og en helt ren luft. Ingen veje huse eller biler kunne vi se da vi besøgte vinmarkerne.

Olivier Senard har overtaget Chateauet efter hans fader for 2 år siden, og er nu igang med at modernisere vinproduktionen.

Jeg har købt Rosé 2013 , der er en meget lækker økologisk vin, der på det franske landbrugsministeriums kårig i Paris i februar måned har fået en sølvmedalje.

Vinen har en meget flot laksefarve. Den dufter og smager af fersken, jordbær og æble. Det er en meget frisk og lækker vin. Druerne er Cinsault 65 %, Caladoc 15 %, Grenache 10 % og Merlot 10 %.

Etiketten på denne Rouge 2012, er stadig den samme som har været brugt siden Domainet i 1992 blev økologisk. Den bliver ændret med årgang 2013 til samme label som på Rosé flasken. Etiketten betyder meget ved salget, men det er indholdet der tæller, og her får vi en vin med gode tanniner, der dufter og smager af mørke bær. Vinen har en meget ren smag. Den kan gemmes de næste 4-5 år. I denne periode vil smagen gradvis ændre sig hen imod en god Bourgogne. Det var den oplevelse jeg havde ved at smage en årgang 2003. Druesammensætningen er Grenache 42 %, Syrah 21 %, Merlot 16 %, Cabernet Sauvignon 13 % og Caladoc 8 %.

Dette indlæg blev udgivet i Carstens Blog. Bogmærk permalinket.