Middag med 2 fremragende vinproducenter

Ved vores seneste besøg i Sablet, havde Sophie og Jean Marc Autran inviteret os til middag sammen med Isabella og Christian Ruffinatto. Det blev en uforglemmelig aften, hvor der blev talt meget om vin og erfaring med vinproduktion.

Vi indledte middagen med at smage Sablet Blanc 2011 og Les Minins blanc 2011. Begge dejlige hvidvine med hver deres karakter.

Herefter tog Jean Marc over og serverede til hovedretten 3 forskellige rødvine. Først en Alphonse Vautour 1999, der ikke skal gemmes længere. Den var helt klart på retur, uden at være blevet dårlig. Herefter kom en magnum Les Briguieres 2007 på bordet. En fremragende vin, der kan ligge i mange år endnu.Endelig kom aftenens højdepunkt en magnum Gigondas 1990. Jeg var forbløffet over den kraft og fylde en så gammel vin stadig besidder. Det var en stor oplevelse at smage disse vine, og specielt den sidste vil vi husket i lang tid. Endnu et bevis på, at skal vin gemmes, er det bedst at købe magnum flasker.

Christian Ruffinatto er nu certifiseret økologisk med sin fremragende røde L´Infante 2011, der også har fået en mere markant etikette. Den kan Vinfællesskabets medlemmer godt glæde sig til at smage.

Dette indlæg blev udgivet i Carstens Blog. Bogmærk permalinket.